This is heidi's Typepad Profile.
Join Typepad and start following heidi's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
heidi
Recent Activity
Tack! Kiito gav mersmak, så jag kommer att sticka mer i det garnet:)
Toggle Commented 7 days ago on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Tack:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Thank you!!
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Thank you!! I have knitted a few cowls before, but this one is so cleverly designed. The buttons at the top make it possible to open it up i little when you get warm making it really useful. And it is also so very pretty with the wagtail pattern, and the tucks and the e-cord edge. In all, this one will be my favorite cowl to wear this winter:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Tack!! Silke är jätteskönt att ha nära huden, men som tur är så värmer det också när det börjar bli kyligt så jag räknar med att kunna ha den hela hösten:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Tack:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Jag gillar ditt nytänkande kring hur man kan använda ”bubblorna” i den design. Jag har stickat sådana förut, i helt andra sammanhang, och ändå kände jag inte igen det när jag såg bilden på dina halvvantar. Jag gillar verkligen din design, och ser fram emot att upptäcka om de också är så värmande som jag tror att de kan vara:) Ja, det skall bli jättekul att se om min idé för Faroe kommer att funka som jag har tänkt mig:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Tack:) Om man går in på Virttual Yarns och ”ser” sig omkring, så upptäcker man att Starmore’s faktiskt har gjort flera av sina modeller i mindre storlekar sedan böckerna gavs ut. Men böckerna kom ju på 80-, 90-t och modellerna är ju därefter, där minsta storleken ofta är 115 cm i minsta storleken. Om man då är en typisk storlek 36, då behöver man ”vidta åtgärder”:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Thank you:) I wanted to keep as much of the pattern as I could, so with Faroe, so I will do it differently than I did last year, when it was all about shaping using decreases and increases:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Tack:) Ja, visst är den snygg! Men gissa om jag har haft problem med att hitta ett sätt att kunna sticka den och få den att passa mig, och samtidigt behålla så mycket som möjligt av den. En helt annan typ av utmaning än att forma en tröja med minskningar och ökningar:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Thank you:)
Toggle Commented Sep 4, 2017 on En ärm i taget at Knit By Heidi
Exakt! Jag tycker att tröjan får en bättre passform på det sättet:)
Toggle Commented Aug 30, 2017 on Passform at Knit By Heidi
Håller tummarna jättehårt, i full vetskap om att du kommer att göra ett strålande arbete med att lära ut flästickning!
Toggle Commented Aug 30, 2017 on Passform at Knit By Heidi
I put the blame on the Starmore’s:) Until I saw their designs and patterns I was more or less perfectly happy to follow a pattern I liked to the letter. But seeing their designs and realizing that their notion of sizing was completely ”out of size” for me, made me want to learn how to change a design to fit me:) Not to mention the fact that it also made knitting much more fun for me:)
Toggle Commented Aug 28, 2017 on Passform at Knit By Heidi
Tack!!
Toggle Commented Aug 28, 2017 on Passform at Knit By Heidi
Att handtvätta sockar är ju det mest miljövänliga. Men jag måste erkänna att jag lättvindigt slänger in mina smutsiga handstickade sockar i samma maskin som allt annat som skall tvättas i 40 grader och som inte skall ha i sköljmedel på slutet. Märkligt nog verkar de flesta hålla i åratal ändå. Några noppar ofantligt mycket, vilket mer verkar bero på att de faktiskt används. Några får med tiden hål, men det verkar också utan undantag bero på slitage eftersom hålen uppstår i samband med användning och inte tvätt:) Men som jag svarade i en tidigare kommentar - man vill ju använda det man har stickat till dess att det är helt utslitet. Sedan att det ibland svider i hjärtat när man har slitit ut ett särskilt älskat stickat plagg, det hör liksom till:)
Tack! Ja, det är lite trist att behöva slänga sånt man har stickat och som man tyckt om. Men samtidigt är det ju precis det man vill att det skall hända med det man har stickat - att det blir så välanvänd att det till slut inte går att använda längre:)
Ja, jag är verkligen jättebesviken. Mest för att Inisheer var en av mina absoluta favorittröjor, och garnet kändes så mjukt och skönt mot bar hud. Men om man tittar på hur färgen har blött igenom garnet, så är det uppenbart att det beror på ett yttre tryck på tröjan. Det yttre trycket är den ryggsäck jag har mina träningsgrejor i när jag går till gymmet för att träna. Det är inte den första tröjan som får spår efter ryggsäcken. Tyvärr är det så att ryggsäcken är så perfekt för ändamålet att jag helst inte köper en ny för att ersätta den. Istället har jag slutat använda tröjor jag är rädd om när jag drar på mig ryggsäcken.
Tack! Ja, det är en sån där liten detalj som jag inte visste att jag saknade förrän jag såg det här mönstret. Det gör den så mycket mera användbar:)
Toggle Commented Aug 18, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Tack! Den var rolig att sticka också:)
Toggle Commented Aug 17, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Det låter väldigt skönt:)
Toggle Commented Aug 15, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
ja, visst gör det:)
Toggle Commented Aug 14, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Thank you:)
Toggle Commented Aug 14, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Jag tänkte mer att när man stickar något man drömt om att sticka länge, då är det väldigt lätt att hålla sig till de färger man är van vid och trivs med. Att i det läget byta färgskala till andra färger (även om de är vanliga) - det är modigt. Och det här är ju inget litet projekt det här, utan ett långsamt och tidskrävande:)
Thank you! I am forever grateful for Alice Starmore’s designs, since the desire to knit and wear her designs made me learn how to modify a pattern to make it fit me:)