This is heidi's Typepad Profile.
Join Typepad and start following heidi's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
heidi
Recent Activity
It does seems more efficient to work on one project until it’s done. But sometimes I see a project that I can’t resist, and end up doing 2 projects at the same time:) Thank you! Well, sometimes I get inspired:)
Toggle Commented 1 hour ago on Flera projekt - samtidigt at Knit By Heidi
Ja, det var lite oväntat att det bara var jag som kom, men det kan ha berott på att passet dels hade fått en ny tid, och dels för att passet bestod av ett nytt koncept (nytt för terminen). Då kan sånt hända:) Man kan boka sig på olika pass en vecka i förväg, och när jag spanade in hur många som har bokat in sig nästa gång, ser jag att det kommer fler:) Ja, visst är det så. Vissa saker verkar nästan sticka nästan sig själva, medan andra kräver lite mera uppmärksamhet för att bli klara:)
Toggle Commented yesterday on Flera projekt - samtidigt at Knit By Heidi
Tack!!
Toggle Commented 4 days ago on Bubbelvantar och kilar at Knit By Heidi
Tack! Ibland slår inspirationen till:)
Toggle Commented 4 days ago on Bubbelvantar och kilar at Knit By Heidi
Jag gillar också kilen, och jag tyckte att det var så kul att hitta en tröjkonstruktion/design som gjorde det möjligt för mig att använda den:) Bubbelvantarna var jättekul att sticka när jag väl fått upp farten och fått lite mer rutin på att sticka bubblorna. Jag tycker att det var så himla kul att jag inte kände igen ”bubblorna” förrän jag läste igenom mönstret. Dom är ju jättetypiska i estnisk spetsstickning, men du gör om dom till något helt nytt i ditt mönster. Eftersom höstkylan har börjat smyga sig på har jag redan börjat använda dom, och till min glädje är som precis så varma och sköna som jag hoppades att dom skulle vara:)
Toggle Commented 7 days ago on Bubbelvantar och kilar at Knit By Heidi
Nya garnbekantskaper med trevliga egenskaper är aldrig fel:)
Toggle Commented Oct 8, 2017 on Inköp at Stick å brinn!
Tack! Kiito gav mersmak, så jag kommer att sticka mer i det garnet:)
Toggle Commented Sep 19, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Tack:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Thank you!!
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Thank you!! I have knitted a few cowls before, but this one is so cleverly designed. The buttons at the top make it possible to open it up i little when you get warm making it really useful. And it is also so very pretty with the wagtail pattern, and the tucks and the e-cord edge. In all, this one will be my favorite cowl to wear this winter:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Tack!! Silke är jätteskönt att ha nära huden, men som tur är så värmer det också när det börjar bli kyligt så jag räknar med att kunna ha den hela hösten:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Tack:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Jag gillar ditt nytänkande kring hur man kan använda ”bubblorna” i den design. Jag har stickat sådana förut, i helt andra sammanhang, och ändå kände jag inte igen det när jag såg bilden på dina halvvantar. Jag gillar verkligen din design, och ser fram emot att upptäcka om de också är så värmande som jag tror att de kan vara:) Ja, det skall bli jättekul att se om min idé för Faroe kommer att funka som jag har tänkt mig:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Tack:) Om man går in på Virttual Yarns och ”ser” sig omkring, så upptäcker man att Starmore’s faktiskt har gjort flera av sina modeller i mindre storlekar sedan böckerna gavs ut. Men böckerna kom ju på 80-, 90-t och modellerna är ju därefter, där minsta storleken ofta är 115 cm i minsta storleken. Om man då är en typisk storlek 36, då behöver man ”vidta åtgärder”:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Thank you:) I wanted to keep as much of the pattern as I could, so with Faroe, so I will do it differently than I did last year, when it was all about shaping using decreases and increases:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Tack:) Ja, visst är den snygg! Men gissa om jag har haft problem med att hitta ett sätt att kunna sticka den och få den att passa mig, och samtidigt behålla så mycket som möjligt av den. En helt annan typ av utmaning än att forma en tröja med minskningar och ökningar:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Thank you:)
Toggle Commented Sep 4, 2017 on En ärm i taget at Knit By Heidi
Exakt! Jag tycker att tröjan får en bättre passform på det sättet:)
Toggle Commented Aug 30, 2017 on Passform at Knit By Heidi
Håller tummarna jättehårt, i full vetskap om att du kommer att göra ett strålande arbete med att lära ut flästickning!
Toggle Commented Aug 30, 2017 on Passform at Knit By Heidi
I put the blame on the Starmore’s:) Until I saw their designs and patterns I was more or less perfectly happy to follow a pattern I liked to the letter. But seeing their designs and realizing that their notion of sizing was completely ”out of size” for me, made me want to learn how to change a design to fit me:) Not to mention the fact that it also made knitting much more fun for me:)
Toggle Commented Aug 28, 2017 on Passform at Knit By Heidi
Tack!!
Toggle Commented Aug 28, 2017 on Passform at Knit By Heidi
Att handtvätta sockar är ju det mest miljövänliga. Men jag måste erkänna att jag lättvindigt slänger in mina smutsiga handstickade sockar i samma maskin som allt annat som skall tvättas i 40 grader och som inte skall ha i sköljmedel på slutet. Märkligt nog verkar de flesta hålla i åratal ändå. Några noppar ofantligt mycket, vilket mer verkar bero på att de faktiskt används. Några får med tiden hål, men det verkar också utan undantag bero på slitage eftersom hålen uppstår i samband med användning och inte tvätt:) Men som jag svarade i en tidigare kommentar - man vill ju använda det man har stickat till dess att det är helt utslitet. Sedan att det ibland svider i hjärtat när man har slitit ut ett särskilt älskat stickat plagg, det hör liksom till:)
Tack! Ja, det är lite trist att behöva slänga sånt man har stickat och som man tyckt om. Men samtidigt är det ju precis det man vill att det skall hända med det man har stickat - att det blir så välanvänd att det till slut inte går att använda längre:)
Ja, jag är verkligen jättebesviken. Mest för att Inisheer var en av mina absoluta favorittröjor, och garnet kändes så mjukt och skönt mot bar hud. Men om man tittar på hur färgen har blött igenom garnet, så är det uppenbart att det beror på ett yttre tryck på tröjan. Det yttre trycket är den ryggsäck jag har mina träningsgrejor i när jag går till gymmet för att träna. Det är inte den första tröjan som får spår efter ryggsäcken. Tyvärr är det så att ryggsäcken är så perfekt för ändamålet att jag helst inte köper en ny för att ersätta den. Istället har jag slutat använda tröjor jag är rädd om när jag drar på mig ryggsäcken.
Tack! Ja, det är en sån där liten detalj som jag inte visste att jag saknade förrän jag såg det här mönstret. Det gör den så mycket mera användbar:)
Toggle Commented Aug 18, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi