This is heidi's Typepad Profile.
Join Typepad and start following heidi's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
heidi
Recent Activity
Thank you Jeanette! It’s great to learn new techniques and to improve my knitting skills:)
Tack:)
Toggle Commented 6 days ago on Blommor i färg at Knit By Heidi
Kämpa:)
Toggle Commented 6 days ago on Att tänka framåt at Knit By Heidi
Ja, att sticka ärmarna först är det logiska. Men då stöter jag på nästa problem. Sticka på rundmaskor, vilket är det enklaste, kräver också att jag stickar ärmarna i fair isle stil (alltså använder de diagram som mönstret har), vilket kan ge tröjan ett överlastat intryck. Alternativet, och det mest sannolika är att jag stickar ärmarna fram och tillbaka och bara använder ett diagram (antagligen samma som jag använde på den över delen), men att sticka så är mer arbetskrävande, sålunda drar jag mig för det en smula:)
Toggle Commented 7 days ago on Att tänka framåt at Knit By Heidi
Att repa upp eller inte handlar för mig nästan alltid om magkänslan översatt till tid. Om jag kommer att ångra mig under längre tid än vad det tar att repa upp och sticka om, då brukar jag repa upp och sticka om:) Precis, nya projekt är alltid lockande. I synnerhet sådana som jag har kikat på under en lite längre tid:)
Toggle Commented Nov 6, 2017 on Att tänka framåt at Knit By Heidi
Tack!!
Toggle Commented Nov 5, 2017 on Blommor i färg at Knit By Heidi
Så mycket inspiration, och så lite tid. Jag tror att vi alla kan känna igen oss i det i perioder:) Det är därför jag i huvudsak är monogamstickare.Visst händer det att jag stickar flera projekt samtidigt, men då är det alldeles för lätt att något blir liggande där i stickkorgen och blänger på mig:D
Toggle Commented Nov 4, 2017 on Blommor i färg at Knit By Heidi
Tack:)
Toggle Commented Oct 30, 2017 on Blommor i färg at Knit By Heidi
Thank you:) I only wish that it wasn’t so addictive:)
Toggle Commented Oct 30, 2017 on Blommor i färg at Knit By Heidi
It does seems more efficient to work on one project until it’s done. But sometimes I see a project that I can’t resist, and end up doing 2 projects at the same time:) Thank you! Well, sometimes I get inspired:)
Toggle Commented Oct 17, 2017 on Flera projekt - samtidigt at Knit By Heidi
Ja, det var lite oväntat att det bara var jag som kom, men det kan ha berott på att passet dels hade fått en ny tid, och dels för att passet bestod av ett nytt koncept (nytt för terminen). Då kan sånt hända:) Man kan boka sig på olika pass en vecka i förväg, och när jag spanade in hur många som har bokat in sig nästa gång, ser jag att det kommer fler:) Ja, visst är det så. Vissa saker verkar nästan sticka nästan sig själva, medan andra kräver lite mera uppmärksamhet för att bli klara:)
Toggle Commented Oct 16, 2017 on Flera projekt - samtidigt at Knit By Heidi
Tack!!
Toggle Commented Oct 13, 2017 on Bubbelvantar och kilar at Knit By Heidi
Tack! Ibland slår inspirationen till:)
Toggle Commented Oct 13, 2017 on Bubbelvantar och kilar at Knit By Heidi
Jag gillar också kilen, och jag tyckte att det var så kul att hitta en tröjkonstruktion/design som gjorde det möjligt för mig att använda den:) Bubbelvantarna var jättekul att sticka när jag väl fått upp farten och fått lite mer rutin på att sticka bubblorna. Jag tycker att det var så himla kul att jag inte kände igen ”bubblorna” förrän jag läste igenom mönstret. Dom är ju jättetypiska i estnisk spetsstickning, men du gör om dom till något helt nytt i ditt mönster. Eftersom höstkylan har börjat smyga sig på har jag redan börjat använda dom, och till min glädje är som precis så varma och sköna som jag hoppades att dom skulle vara:)
Toggle Commented Oct 10, 2017 on Bubbelvantar och kilar at Knit By Heidi
Nya garnbekantskaper med trevliga egenskaper är aldrig fel:)
Toggle Commented Oct 8, 2017 on Inköp at Stick å brinn!
Tack! Kiito gav mersmak, så jag kommer att sticka mer i det garnet:)
Toggle Commented Sep 19, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Tack:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Thank you!!
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Thank you!! I have knitted a few cowls before, but this one is so cleverly designed. The buttons at the top make it possible to open it up i little when you get warm making it really useful. And it is also so very pretty with the wagtail pattern, and the tucks and the e-cord edge. In all, this one will be my favorite cowl to wear this winter:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Tack!! Silke är jätteskönt att ha nära huden, men som tur är så värmer det också när det börjar bli kyligt så jag räknar med att kunna ha den hela hösten:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Tack:)
Toggle Commented Sep 18, 2017 on Ancasta är färdig at Knit By Heidi
Jag gillar ditt nytänkande kring hur man kan använda ”bubblorna” i den design. Jag har stickat sådana förut, i helt andra sammanhang, och ändå kände jag inte igen det när jag såg bilden på dina halvvantar. Jag gillar verkligen din design, och ser fram emot att upptäcka om de också är så värmande som jag tror att de kan vara:) Ja, det skall bli jättekul att se om min idé för Faroe kommer att funka som jag har tänkt mig:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Tack:) Om man går in på Virttual Yarns och ”ser” sig omkring, så upptäcker man att Starmore’s faktiskt har gjort flera av sina modeller i mindre storlekar sedan böckerna gavs ut. Men böckerna kom ju på 80-, 90-t och modellerna är ju därefter, där minsta storleken ofta är 115 cm i minsta storleken. Om man då är en typisk storlek 36, då behöver man ”vidta åtgärder”:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Thank you:) I wanted to keep as much of the pattern as I could, so with Faroe, so I will do it differently than I did last year, when it was all about shaping using decreases and increases:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi
Tack:) Ja, visst är den snygg! Men gissa om jag har haft problem med att hitta ett sätt att kunna sticka den och få den att passa mig, och samtidigt behålla så mycket som möjligt av den. En helt annan typ av utmaning än att forma en tröja med minskningar och ökningar:)
Toggle Commented Sep 11, 2017 on Att modifiera ett mönster at Knit By Heidi