This is heidi's Typepad Profile.
Join Typepad and start following heidi's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
heidi
Recent Activity
Tack!! Kul att du gillade den färdiga Shakespeare in Lovetröjan:) Visst är det lätt att bli inspirerad av allt man ser. Jag har också provat att stryka från min Ravelrykö, men alltsom oftast letar det sig tillbaka till min kö igen:) Jag tror att det enda jag kan säga om det, är att jag har blivit bättre på att inse vilka projekt jag kommer att sticka, och vilka jag bara kommer att beundra på avstånd:) Jag diskuterade Carol Sundays mönster på ett Ravelryforum, och uttryckte då min beundran för hur välskrivet och detaljerat hennes mönster var. Jag fick då till svar att alla hennes mönster håller samma höga kvalité. Så jag lär nog sticka fler av hennes mönster:)
Toggle Commented 2 hours ago on Shakespeare in Love at Knit By Heidi
Det kommer ju fler jular, så blir du inte klar innan denna julen, så kan du ju använda den som adventsstickning kommande jular:D Jag kunde inte låta bli att skriva det:) Men att hinna sticka en hel kofta i december, då spänner man verkligen bågen högt. Och då vill man verkligen inte tänka på hur du skall hinna med allt annat julrelaterat:) Oavsett, så håller jag tummarna för att den blir klar lagom till julafton:)
Toggle Commented Nov 27, 2016 on Adventsstickning at Stickigt
Jag hade som mål att sticka 12 tröjor i år, men antagligen blir det här årets sista. Men visst har det varit en rolig utmaning:) Jag ägnat mycket tid åt att fundera över hur jag skulle sticka Lindisfarne. Originalgarnerna finns inte längre kvar, och när jag var inne på Virtual Yarns hemsida för att kolla in alternativen, så insåg jag att det jag gillar mest med Lindisfarne, var just mönstret och originalfärgerna. Den röda färgen lyste i mina ögon. Virtual Yarns reviderade Lindisfarne är mycket mörkare. Så till slut bestämde jag mig för att använda Kauni i svarta och röda nyanser. På det sättet lyser mönstret fram mycket mer än om jag skulle använda de 15 olika färger som rekommenderas i mönstret:) Tack, jag hoppas att du har rätt:)
Toggle Commented Nov 20, 2016 on Två sidor blir en at Knit By Heidi
Den tröjan minns jag att du skrev om på din blogg, liksom att din son var väldigt nöjd med den. Om jag inte minns helt fel, stickade du den för att han ville ha en tröja med flätmönster:) Så kul att ha gått på kurs för Elsebeth Lavold! Hon är enormt duktig som designer! Jag är grymt avundsjuk på dig för att du har gått på kurs för henne!!
Toggle Commented Nov 20, 2016 on Vattenflaskevärmare?? at Knit By Heidi
Jag kan säga det hur många gånger som helst: den här designern kombinerar ett helt nytt sätt att tänka kring flätmönster, utan att det blir krångligt eller obegripligt. Utöver detta innehåller mönstret beskrivningar på hur man kombinerar olika tekniker för att skapa en så estetiskt tilltalande helhet som möjligt. Hon ägnar också mycket omsorg åt att se till att detaljerna blir så fulländade som möjligt. Samtidigt är mönstret skrivet på ett sådant sätt att man även som relativt ny inom flätstickning inte har några problem med att sticka tröjan. Mönstret är visserligen relativt dyrt, med tanke på att det är ett enda mönster. Men när man läser igenom mönstret och inser hur mycket arbete som finns bakom det, inser man att det verkligen är värt kostnaden!
Tack!! Skall jag vara petig så har jag redan en hel hög med tröjor som redan har stickat. Men jag är frusen av mig, så jag gillar att kunna dra på mig en varm tröja när det är kallt ute:) Här är en länk till originalets Fulmar: https://www.virtualyarns.com/store/aran-knitting/fulmar-2/där är det lättare att se vilka ändringar jag har gjort. Men Starmore är min favoritdesigner, och jag funderar på om jag skall ägna nästa år åt att sticka några av de tröjor hon har designat. Jag få se, det är bara en tanke än så länge:) Happy knitting, Heidi
Toggle Commented Oct 30, 2016 on Fulmar klar at Knit By Heidi
Tack, själv är jag så kär i det garnet att jag funderar på vilken tröja jag vill sticka härnäst i det:) Jag är lite sugen på att sticka en ny St Brigid. Om jag inte minns helt fel, är originalet stickat i aran weight garn, men det går ju att räkna om så att det passar:)
Toggle Commented Oct 30, 2016 on Fulmar klar at Knit By Heidi
Den kommer att känns extra skön, nu när dom danska metrologerna har utlovat den kommande vintern, kommer att bli den kallaste vi har haft på flera år. Jag ser det som väldigt bra investerad tid:) Extra plus i kanten att den är så fin!
Toggle Commented Oct 16, 2016 on Stor fet sjal at Stickigt
Thats quite a journey:)
Toggle Commented Jul 6, 2016 on Knitted Journeys at Feral Knitter
Den sitter verkligen bra på dig! Jättefin:) Det där med färgbad är svårt när garnhärvorna är omärkta, men på bilden ser den väldigt jämnt och fint ut i färgen:)
Toggle Commented Oct 3, 2015 on Pia at Stickigt
Det fixar du!!
Toggle Commented Sep 19, 2015 on De segaste av alla sega projekt at Stickigt
Så snygg den är!!
Toggle Commented Sep 19, 2015 on Många nyanser av grått at Stickigt
Det låter som två mycket väl spenderade dagar! Patentstickning låter inte kul, men din bild säger något annat:)
Toggle Commented Aug 4, 2015 on På kurs med 2 x Nancy at Stickigt
Tack!! Happy knitting, Heidi
Toggle Commented Jul 26, 2015 on Flare at Knit By Heidi
Vilka fina flätor!! ser verkligen fram emot att få se hur den blir när den är färdig:)
Toggle Commented Jun 1, 2015 on Presentstickning at Stickigt
Image
Dagens tema är disko - som i diskokulan i taket på gymet där jag tränar. Varje gång passledaren säger att nu blir det disko, så vet man att man att alla förväntas jobba ännu hårdare, och svettas ännu mera (oavsett vad det är för pass). Jag säger bara - disko... Continue reading
Posted Jan 11, 2015 at Lukasmatte
Image
Kaffe med vingar - för mig är det är café au lait med lite chocklad strösslat över:) Continue reading
Posted Jan 4, 2015 at Lukasmatte
Image
Spets som i scarf:) Continue reading
Posted Jan 4, 2015 at Lukasmatte
Image
Jag har anmält mig till fotoutmaningen 365 foton. Det är en spännande utmaning, och förhoppningsvis går jag i mål med en bild om dagen i ett år:) Continue reading
Posted Jan 1, 2015 at Lukasmatte
Vilken underbar väska! Den låter som den perfekta stickväskan för en stickare:) Den är väl värd all tid den har tagit!!
Toggle Commented Oct 19, 2014 on Jag har stickat en stickväska at Stickigt
Den var verkligen läcker!!
Toggle Commented Sep 20, 2014 on Nytt från Rauma ullvarefabrikk at Stickigt
Läckert!
Toggle Commented Sep 20, 2014 on Wibbly Wobbly hat at Stickigt
som blogläsare måste jag genast utbrista - vilken tur att det rosa garnet tog slut!!! Det var nog inte så kul, men resultatet är en väldigt snygg tröja!!!
Toggle Commented Sep 5, 2014 on FO bibblotröjan at Stickigt
Vilket roligt projekt - en fair-isle väska:) Den kommer verkligen att bli något utöver det vanliga!
Toggle Commented Aug 25, 2014 on Semesterstickning 2014 at Stickigt