This is heidi's Typepad Profile.
Join Typepad and start following heidi's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
heidi
Recent Activity
Tack! och tack detsamma:)
Toggle Commented yesterday on St Brigid II är klar at Knit By Heidi
Jag har också provat dubbelstickning, men bara lite, eftersom jag tyckte att det var lite krångligt att hålla två trådar i samma hand (vänster hand). Din kommentar fick mig att faktiskt överväga att prova det igen, men då hålla trådarna i höger hand. En annan ska som slog mig var att jag för några år sedan också provade tvåändsstickning - som jag tyckte var skitkul. Men när jag stickade tvåändsstickning höll jag båda trådarna i - just det - höger hand:D Jag hade faktiskt glömt bort det ända tills nu. Men skall jag vara petig så höll jag trådarna lite annorlunda då jämfört med nu när jag stickade med 3 färger, men jag får nog fundera över om jag inte skall leta upp ett litet projekt med dubbelstickning när hösten kommer:)
Ja, numera är det ofta så att man själv väljer och betalar för det garn man använder när man teststickar ett mönster för en designer. Som jag ser det brukar jag välja att anmäla att jag skulle vilja teststicka något när en designer har skapat en mönster till något jag skulle ha velat sticka om jag hade sett det färdigt på t ex Ravelry. Ibland kan det också vara en bidragande faktor att jag lär mig något nytt, eller att tänka om kring hur man kan sticka t ex ett plagg:) 13 juni 2017 kl. 12:33 skrev Typepad :
Toggle Commented Jun 13, 2017 on Gult möter (inte) orange at Knit By Heidi
Tack:) Ja, den här gången har jag avsiktligt ”bara” fotat en fläta i taget. Men det är ju helheten som gör mönstret så speciellt. Men jag ville vänta lite med att visa hur tröjan kommer att se ut, därav tidigare bilder på enskilda detaljer:)
Toggle Commented Jun 13, 2017 on Gult möter (inte) orange at Knit By Heidi
Den ser precis ut som en karamell:)
Toggle Commented Apr 16, 2017 on Haid at Stickigt
Så förståndigt av dig att dra ut på det roliga:D Men shit så fin den är! Att dessutom lära sig nya saker på vägen gör det ju bara ännu bättre:)
Toggle Commented Apr 16, 2017 on Julen varar till påsk at Stickigt
Så intressant! Den varianten har jag aldrig hört förut:) Det är så fascinerande att höra varför andra gör som dom gör!!
Toggle Commented Feb 13, 2017 on Ärmstickning at Knit By Heidi
Så intressant! Den varianten har jag aldrig hört förut:) Det är så fascinerande att höra varför andra gör som dom gör!!
Toggle Commented Feb 13, 2017 on Ärmstickning at Knit By Heidi
Om man läser de hashtags som finns på Ravelry under Morrigan, så hittar man det engelska ordet ”insanity”. Jag har stickat många tröjor i mitt liv, men ingen som är så arbetskrävande som Morrigan. T ex flätar man varje maska vart 4:e v, man stickar alla räta maskor vridna, och mängden diagram man använder tar upp flera sidor i boken… så det här är en tröja som tar mycket lång tid att sticka. Men samtidigt är det just det som gör den så rolig att sticka:) Och visst är det roligt när man kan förvåna sig själv genom att göra något oväntat, tänk så tråkigt det vore annars:)
Toggle Commented Feb 7, 2017 on Oväntat at Knit By Heidi
Tack!! Att den är så arbetskrävande i kombination med att jag oftast tenderar att sticka ett projekt i taget gör att den tenderar att bli liggande väldigt länge mellan varven. Men nu har jag som mål att bli klar med den innan sommaren, så då får det inte gå så långt mellan varven då jag stickar på den:))
Toggle Commented Feb 6, 2017 on Oväntat at Knit By Heidi
Tack!! Det är en väldigt bra fråga! Och svaret på den är ett rungande ja! Visserligen har jag lagt undan det ”sommarkläderna” tills det blir varmt igen ute, men det är väldigt sällan jag inte använder det jag har stickat. Det händer ibland att något blir liggande i hyllan/garderoben en längre period, men rätt vad det är får jag syn på den tröjan/koftan/accessoaren igen och börjar använda den igen:) Det händer också att jag sliter ut det - dvs att det till slut blir så utslitet eller nopprigt att jag faktiskt får slänga det:)
Toggle Commented Jan 5, 2017 on Stickåret 2016 at Knit By Heidi
Tack:) Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År också:)
Tack:)
Tack:)
Tack:)
Tack!!
Toggle Commented Dec 24, 2016 on Restgarnssockan at Knit By Heidi
Tack! Önskar dig en riktigt God Jul också:)
Toggle Commented Dec 24, 2016 on Julstjärna?? at Knit By Heidi
Tack!!
Toggle Commented Dec 24, 2016 on Restgarnssockan at Knit By Heidi
Tack! Fulmar och Lindisfarne har funnits överst på min lista över sådant jag bara ”måste” sticka, väldigt länge. Men samtidigt ville jag hitta exakt rätt garn att sticka dem med. För att inte tala om det faktum att jag var tvungen att lära mig hur jag skulle bära mig åt för att räkna om för att få tröjorna att passa mig. Jag lade upp många hinder för mig själv innan jag faktiskt kom till skott och bestämde för mig att nu var det dags att ta tag i dessa två drömprojekt. Lindisfarne är inte klar än, men när jag är klar med den, kommer det att vara som att förverkliga en liten (men ack så rolig) dröm:) Önskar dig en riktigt God Jul!!
Toggle Commented Dec 20, 2016 on Julstjärna?? at Knit By Heidi
Att repa upp är inte så kul. Men för mig är det enkel matematik. Repa upp och sticka om, vilket kan ta … minuter/timmar (eller i värsta fall några dagar). Eller reta mig på det i åratal, om felet stör mig:)
Toggle Commented Dec 19, 2016 on Julstjärna?? at Knit By Heidi
Tack:)
Toggle Commented Dec 13, 2016 on Restgarnssockan at Knit By Heidi
Tack!! Ja, Zauberball är härligt att sticka med. Tyvärr är väl inte kvalitén den bästa… Men färgerna är å andra sidan helt underbara:)
Toggle Commented Dec 13, 2016 on Restgarnssockan at Knit By Heidi
Tack!! Kul att du gillade den färdiga Shakespeare in Lovetröjan:) Visst är det lätt att bli inspirerad av allt man ser. Jag har också provat att stryka från min Ravelrykö, men alltsom oftast letar det sig tillbaka till min kö igen:) Jag tror att det enda jag kan säga om det, är att jag har blivit bättre på att inse vilka projekt jag kommer att sticka, och vilka jag bara kommer att beundra på avstånd:) Jag diskuterade Carol Sundays mönster på ett Ravelryforum, och uttryckte då min beundran för hur välskrivet och detaljerat hennes mönster var. Jag fick då till svar att alla hennes mönster håller samma höga kvalité. Så jag lär nog sticka fler av hennes mönster:)
Toggle Commented Dec 8, 2016 on Shakespeare in Love at Knit By Heidi
Det kommer ju fler jular, så blir du inte klar innan denna julen, så kan du ju använda den som adventsstickning kommande jular:D Jag kunde inte låta bli att skriva det:) Men att hinna sticka en hel kofta i december, då spänner man verkligen bågen högt. Och då vill man verkligen inte tänka på hur du skall hinna med allt annat julrelaterat:) Oavsett, så håller jag tummarna för att den blir klar lagom till julafton:)
Toggle Commented Nov 27, 2016 on Adventsstickning at Stickigt
Jag hade som mål att sticka 12 tröjor i år, men antagligen blir det här årets sista. Men visst har det varit en rolig utmaning:) Jag ägnat mycket tid åt att fundera över hur jag skulle sticka Lindisfarne. Originalgarnerna finns inte längre kvar, och när jag var inne på Virtual Yarns hemsida för att kolla in alternativen, så insåg jag att det jag gillar mest med Lindisfarne, var just mönstret och originalfärgerna. Den röda färgen lyste i mina ögon. Virtual Yarns reviderade Lindisfarne är mycket mörkare. Så till slut bestämde jag mig för att använda Kauni i svarta och röda nyanser. På det sättet lyser mönstret fram mycket mer än om jag skulle använda de 15 olika färger som rekommenderas i mönstret:) Tack, jag hoppas att du har rätt:)
Toggle Commented Nov 20, 2016 on Två sidor blir en at Knit By Heidi