This is heidi's Typepad Profile.
Join Typepad and start following heidi's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
heidi
Recent Activity
Att handtvätta sockar är ju det mest miljövänliga. Men jag måste erkänna att jag lättvindigt slänger in mina smutsiga handstickade sockar i samma maskin som allt annat som skall tvättas i 40 grader och som inte skall ha i sköljmedel på slutet. Märkligt nog verkar de flesta hålla i åratal ändå. Några noppar ofantligt mycket, vilket mer verkar bero på att de faktiskt används. Några får med tiden hål, men det verkar också utan undantag bero på slitage eftersom hålen uppstår i samband med användning och inte tvätt:) Men som jag svarade i en tidigare kommentar - man vill ju använda det man har stickat till dess att det är helt utslitet. Sedan att det ibland svider i hjärtat när man har slitit ut ett särskilt älskat stickat plagg, det hör liksom till:)
Tack! Ja, det är lite trist att behöva slänga sånt man har stickat och som man tyckt om. Men samtidigt är det ju precis det man vill att det skall hända med det man har stickat - att det blir så välanvänd att det till slut inte går att använda längre:)
Ja, jag är verkligen jättebesviken. Mest för att Inisheer var en av mina absoluta favorittröjor, och garnet kändes så mjukt och skönt mot bar hud. Men om man tittar på hur färgen har blött igenom garnet, så är det uppenbart att det beror på ett yttre tryck på tröjan. Det yttre trycket är den ryggsäck jag har mina träningsgrejor i när jag går till gymmet för att träna. Det är inte den första tröjan som får spår efter ryggsäcken. Tyvärr är det så att ryggsäcken är så perfekt för ändamålet att jag helst inte köper en ny för att ersätta den. Istället har jag slutat använda tröjor jag är rädd om när jag drar på mig ryggsäcken.
Tack! Ja, det är en sån där liten detalj som jag inte visste att jag saknade förrän jag såg det här mönstret. Det gör den så mycket mera användbar:)
Toggle Commented 3 days ago on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Tack! Den var rolig att sticka också:)
Toggle Commented 4 days ago on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Det låter väldigt skönt:)
Toggle Commented 6 days ago on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
ja, visst gör det:)
Toggle Commented 7 days ago on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Thank you:)
Toggle Commented 7 days ago on Wagtail Mens Cowl at Knit By Heidi
Jag tänkte mer att när man stickar något man drömt om att sticka länge, då är det väldigt lätt att hålla sig till de färger man är van vid och trivs med. Att i det läget byta färgskala till andra färger (även om de är vanliga) - det är modigt. Och det här är ju inget litet projekt det här, utan ett långsamt och tidskrävande:)
Thank you! I am forever grateful for Alice Starmore’s designs, since the desire to knit and wear her designs made me learn how to modify a pattern to make it fit me:)
Vilken spännande stickning! Modigt av dig att ge dig på en helt ny färgskala inför ett projekt du har velat sticka så länge!
Ivar Asplunds bok är jag väldigt sugen på! Men jag ser ett par till här som jag nog tänker titta närmare på när jag har övertygat mig själv om att jag nog har lite mera plats för stickböcker i bokhyllan:)
Toggle Commented Aug 6, 2017 on Stickböcker på gång at Stickigt
Thank you! How unfortunate! On the other hand, you may not be knitting socks, but your knitting is beautiful
Toggle Commented Aug 1, 2017 on Sockan Siv at Knit By Heidi
You know what ”they” say - ”use it or lose it”:) I’m happy to get to use my English language skills to more than reading or watching English spoken films/series:) Who knows, they may even improve by doing so:D
Toggle Commented Jul 26, 2017 on Hälstickning at Knit By Heidi
Tack! och tack detsamma:)
Toggle Commented Jul 22, 2017 on St Brigid II är klar at Knit By Heidi
Jag har också provat dubbelstickning, men bara lite, eftersom jag tyckte att det var lite krångligt att hålla två trådar i samma hand (vänster hand). Din kommentar fick mig att faktiskt överväga att prova det igen, men då hålla trådarna i höger hand. En annan ska som slog mig var att jag för några år sedan också provade tvåändsstickning - som jag tyckte var skitkul. Men när jag stickade tvåändsstickning höll jag båda trådarna i - just det - höger hand:D Jag hade faktiskt glömt bort det ända tills nu. Men skall jag vara petig så höll jag trådarna lite annorlunda då jämfört med nu när jag stickade med 3 färger, men jag får nog fundera över om jag inte skall leta upp ett litet projekt med dubbelstickning när hösten kommer:)
Ja, numera är det ofta så att man själv väljer och betalar för det garn man använder när man teststickar ett mönster för en designer. Som jag ser det brukar jag välja att anmäla att jag skulle vilja teststicka något när en designer har skapat en mönster till något jag skulle ha velat sticka om jag hade sett det färdigt på t ex Ravelry. Ibland kan det också vara en bidragande faktor att jag lär mig något nytt, eller att tänka om kring hur man kan sticka t ex ett plagg:) 13 juni 2017 kl. 12:33 skrev Typepad :
Toggle Commented Jun 13, 2017 on Gult möter (inte) orange at Knit By Heidi
Tack:) Ja, den här gången har jag avsiktligt ”bara” fotat en fläta i taget. Men det är ju helheten som gör mönstret så speciellt. Men jag ville vänta lite med att visa hur tröjan kommer att se ut, därav tidigare bilder på enskilda detaljer:)
Toggle Commented Jun 13, 2017 on Gult möter (inte) orange at Knit By Heidi
Den ser precis ut som en karamell:)
Toggle Commented Apr 16, 2017 on Haid at Stickigt
Så förståndigt av dig att dra ut på det roliga:D Men shit så fin den är! Att dessutom lära sig nya saker på vägen gör det ju bara ännu bättre:)
Toggle Commented Apr 16, 2017 on Julen varar till påsk at Stickigt
Så intressant! Den varianten har jag aldrig hört förut:) Det är så fascinerande att höra varför andra gör som dom gör!!
Toggle Commented Feb 13, 2017 on Ärmstickning at Knit By Heidi
Så intressant! Den varianten har jag aldrig hört förut:) Det är så fascinerande att höra varför andra gör som dom gör!!
Toggle Commented Feb 13, 2017 on Ärmstickning at Knit By Heidi
Om man läser de hashtags som finns på Ravelry under Morrigan, så hittar man det engelska ordet ”insanity”. Jag har stickat många tröjor i mitt liv, men ingen som är så arbetskrävande som Morrigan. T ex flätar man varje maska vart 4:e v, man stickar alla räta maskor vridna, och mängden diagram man använder tar upp flera sidor i boken… så det här är en tröja som tar mycket lång tid att sticka. Men samtidigt är det just det som gör den så rolig att sticka:) Och visst är det roligt när man kan förvåna sig själv genom att göra något oväntat, tänk så tråkigt det vore annars:)
Toggle Commented Feb 7, 2017 on Oväntat at Knit By Heidi
Tack!! Att den är så arbetskrävande i kombination med att jag oftast tenderar att sticka ett projekt i taget gör att den tenderar att bli liggande väldigt länge mellan varven. Men nu har jag som mål att bli klar med den innan sommaren, så då får det inte gå så långt mellan varven då jag stickar på den:))
Toggle Commented Feb 6, 2017 on Oväntat at Knit By Heidi
Tack!! Det är en väldigt bra fråga! Och svaret på den är ett rungande ja! Visserligen har jag lagt undan det ”sommarkläderna” tills det blir varmt igen ute, men det är väldigt sällan jag inte använder det jag har stickat. Det händer ibland att något blir liggande i hyllan/garderoben en längre period, men rätt vad det är får jag syn på den tröjan/koftan/accessoaren igen och börjar använda den igen:) Det händer också att jag sliter ut det - dvs att det till slut blir så utslitet eller nopprigt att jag faktiskt får slänga det:)
Toggle Commented Jan 5, 2017 on Stickåret 2016 at Knit By Heidi