This is Ctail.blogspot.com's Typepad Profile.
Join Typepad and start following Ctail.blogspot.com's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
Ctail.blogspot.com
Recent Activity
Tackar också för tipset. Verkar mer lättläst än den bok av Papadimitriou (Computational Complexity) jag redan har i bokhyllan.
Toggle Commented Feb 16, 2011 on Logicomix at Infontology
1 reply
Jag tycker faktiskt att automatisk korrigering kan hjälpa en att förstå varför någonting är fel, eftersom man får ögonen på det. Precis som när en lärare rättar med rödpenna i något man skriver på papper. Man ska också skilja mellan att tycka att rättstavning är oviktigt och att tycka att det inte behövs så mycket aktiv "manuell" undervisning i rättstavning. Mitt intryck är inte att toleransen för felstavade texter ökat med rättstavningsprogramvaran, snarare tvärtom. Det som däremot oroar mig lite med grammatikhjälpen är att den likriktar språket genom att föreslå "bättre" sätt att uttrycka någonting. För det mesta har den rätt, men någon gång vill den ta bort en formulering som det finns en poäng med. En elegant eller i sin ovanlighet särskilt tydlig vändning. Risken är att man inte litar på sitt eget omdöme tillräckligt när datorn säger att man har "fel".
1 reply
Jag som håller på att lära mig danska just nu upplever hur automatisk stavning kan ta en över osäkerhetströskeln för att skriva, och gör det lättare för mig att uttrycka mig oftare och längre på danska, också när jag inte har stavningshjälpen tillgänglig. Så det är inte nödvändigtvis så enkelt som att man lämnar över en uppgift till datorn.
1 reply
Kommentarerna fick mig att läsa igenom först re:flex-texten och sedan Pers inlägg, och jag får nog säga att om Per missförstår någonting så verkar det som att jag missförstår på exakt samma sätt. Kanske handlar det om att vi läser texten ganska isolerad omedvetna om vad analysen syftar till? Jag har i alla fall ingen aning om vad det där med "flexlärande" egentligen handlar om. Det Ingemar Svensson föraktfullt kallar 1.0 är vad jag skulle kalla en kurs: ett noggrant förberett material för att snabbt ta in en avgränsad vy av ett visst kunskapsområde, under en lärares ledning. Antagligen nu som alltid förr ett av de mest effektiva sätten att kasta sig in i någonting man vet inget eller väldigt lite om. För att lära sig en viss praktisk färdighet, eller för att förstå vad folk pratar om och börja kunna göra egna värderingar. 2.0 skulle jag kalla forskning. En grupp människor som tillsammans sätter sig in i ett område och bidrar till varandras förståelse, utifrån ett mindre förberett material, och med en handledare som inte sitter inne med allt som man är ute efter att ta reda på. Inte ny, men effektivare med hjälp av moderna kommunikationer. 3.0 liknar den livslånga process man deltar i när man lever i kontakt med andra kunskapssökande och -spridande individer. Inte heller ny, men förstås enormt accelererad tack vare Internet – för den som väljer att utnyttja Internet till sådant. Här finns det ingen lärare annan än den man för stunden väljer.
1 reply
Ctail.blogspot.com is now following The Typepad Team
Jan 26, 2011