This is Erletshaqe's Typepad Profile.
Join Typepad and start following Erletshaqe's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
Erletshaqe
Albania
Founder and Chairman of AEA-Albania Energy Association
Recent Activity
Sa shumë nga vetja ime, për vetëm një ditë më shumë, Vetëm një çast të tregoj që dashuria ime gjithmonë do të qëndrojë, Sa shumë lot çdo natë për vetëm një çast, Vetëm një mundësi që të bëj timen përgjithmonë, Sa shumë dhimbje zëmre, për vetëm një puthje Vetëm një... Continue reading
Posted Jul 6, 2011 at Erletshaqe's blog
Disa thonë që ëndrrat janë ato që janë, Emocionet na çojnë afër dhe larg, Thonë që zemra është një vend i zjarrtë, Si dashuria që gjen rrugëtimin e saj, Ëndrrat mbajnë të vërtetën përbrenda, Duke goditur të fshehtat e ëmbla, ëndrrat janë ato që janë, Një e vërtetë e përjetshme... Continue reading
Posted Jul 6, 2011 at Erletshaqe's blog
Zëmrat shkëlqejnë me shkëlqimin e hënës, Shpirtrat tanë të lidhur, si puthjet pandalim, Një dashuri e pastër dhe gjithçka e qartë, Pa u krahasuar me asnjë tjetër dashuri sado e lartë, Për dashurinë që kemi ne, flasim gjithmonë, E shfaqim sa herë që ne udhëtojmë, Ne e veshim atë si... Continue reading
Posted Jul 6, 2011 at Erletshaqe's blog
Të dua çmendurisht përgjithmonë, Shoh dashuri në sytë e tu ,kur ne jemi bashkë, Nuk ka kufij, ska barriera, Zëmra ime është mbërthyer dhe në të je ti, Më mbaj afër në ëndrrat e tua, Afër ndjenjave të tua, afër për të dëgjuar qeshjen tënde, Më mbaj afër lotëve të... Continue reading
Posted Jul 6, 2011 at Erletshaqe's blog
Në krahët e një shqiponje, Dashuria ime për ty fluturon, Fluturuese lart e më lart, Dhe duke prekur qiellin e pamat, Arrita deri atje , Dhe tërhoqa një yll nga qielli, Për të vendosur në vend të tij, Sytë e mendjes dhe shpirtin tënd. Për të banuar atje përgjithmonë, Ashtu... Continue reading
Posted Jul 6, 2011 at Erletshaqe's blog
Në buzë të ëndrrave të mia shoh fytyrën tënde, Një shpirt binjak kur ne ndajmë të njëjtin shikim, Buzë një mali mbaj frymëmarrjen time, Duke ndjerë prekjen e gishtave të tu ..në gojën time të thatë, Nën hijen e ëndrrave të mia, kam shijen e buzëve të tua, Butësi si... Continue reading
Posted Jul 6, 2011 at Erletshaqe's blog
Dashuria jote është një mrekulli, një vend me magji, Në një vend të mbushur me kujtime , duke harruar të gjitha hidhërimet, Dashuria jote është një mrekulli, në një vend plot fantazi, Në një vend ku ëndrrat janë të vërteta ,pa qenë kaq i verbuar. Bukuria jote është një mrekulli,... Continue reading
Posted Jul 6, 2011 at Erletshaqe's blog
Ti u përkule dhe më puthe, Unë nuk ndjeva më gjunjët e mi, Ti u përkule dhe më puthe, Unë nuk munda të flas dot përsëri, Ti u përkule dhe më puthe, Me pasion që rridhte si shi, Ti u përkule dhe më puthe, Si çdo shkëndijë që rrezaton tek... Continue reading
Posted Jul 6, 2011 at Erletshaqe's blog
Image
Avantazhet dhe disavantazhet e hyrjes së Shqipërisë në monedhën euro, Euro, Si lindi e si u vu në zbatim , Banka Botërore, Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), Ç’kuptojmë me termin Euroizim/ Dollarizim?, Euroizim I njëanshëm, Disavantazhet e aplikimit të monedhës së përbashkët euro Continue reading
Posted Jun 1, 2011 at Erletshaqe's blog
Femrat nuk duan dhimbje, dhe per kete me mire pranojne genjeshtren. Continue reading
Posted May 1, 2011 at Erletshaqe's blog
AEA Ads http://youtu.be/XYctKKC8Lns Continue reading
Posted May 1, 2011 at Erletshaqe's blog
Posted May 1, 2011 at Erletshaqe's blog
Ekuilibri institucional.Këshilli Evropian dhe Këshilli i BEKëshilli i BEParimi i ekuilibrit institucional të Komunitetit do të thotë që secili institucion duhet tëveprojë në përputhje me kompetencat që i jepen nga Traktatet. Vetë ky parim nukpërcaktohet me shumë fjalë në Traktate, por rrjedh nga një vendim i Gjykatës sëDrejtësisë të Bashkimit... Continue reading
Posted Apr 28, 2011 at Erletshaqe's blog
Marrёdhёniet Lindje–Perёndim u acaruan shumё nё vjeshtёn e vitit 1962 me rastin e Krizёs sё Kubёs, aq sa palёt nё konflikt u gjendёn nё prag tё njё lufte bёrthamore. Kjo ngjarje ka njё rёndёsi shumё tё madhe nё historinё e Luftёs sё ftohtё, duke shёnuar kulmin e ashpёrsimit tё marrёdhёnieve sovjeto-amerikane. Kriza e Berlinit dhe ajo e Kubёs shёnojnё kufirin ekstrem tё lojёs diplomatike nё epokёn e armёve bёrthamore, ku idealizmi duhej t’i lёshonte vendin realizmit, pёrndryshe te dy palёt rezikonin seriozisht tё shkatёroheshin reciprokisht. Mёsimet qё nxorёn tё dy palёt nga kjo krizё ishin tё ndryshme. Amerikanёt konfirmuan teoritё e politologёve tё tyre mbi administrimin e krizave dhe mbi stabilitetin e marrёdhёnieve ndёrkombёtare si objektiv kryesor. Kjo ishte e lidhur me domosdoshmёrinё e arms control dhe tё njё dialogu tё pёrhershёm mes dy superfuqive bёrthamore pёr tё vendosur njё lloj racionalizmi nё marrёdhёniet ndёrkombёtare. Sovjetikёt gjetёn aty konfirmimin e teorisё sё tyre mbi bashkёekzistencёn paqёsore, tё cilёn e praktikuan mё me shumё vendosmёri mё pas. Continue reading
Posted Apr 28, 2011 at Erletshaqe's blog
Kriza e Berlinit (1958-1961) pёrbёn njё nga ngjarjet mё tё rёnda nё marrёdhёniet ndёrkombёtare nё Evropё pas Luftёs sё II Botёrore. Kjo krizё lidhet direkt me frontin qёndror tё Luftёs sё Ftohtё, Gjermaninё. Ajo ndoshta rezikonte shpёrthimin e njё lufte bёrthamore midis dy protagonistёve kryesorё SHBA dhe BS. Berlini ishte epiqёndra e Luftёs sё ftohtё dhe e çёshtjes gjermane, e cila nё shumё raste u bё vatёr tensioni mes dy superfuqive dhe aleancave respektive NATO dhe Pakti i Varshavёs. Kriza pati pasoja me shumё rёndёsi nё vetё Gjermaninё Perendimore, aq sa nё njё lloj mёnyre ajo pёrgatiti ardhjen e socialdemokrateve nё pushtet nё vitin 1969 dhe shёrbeu si pikёnisja e Ostpolitikёs, e cila normalizoi marrёdhёniet me vendet e bllokut sovjetik. Continue reading
Posted Apr 28, 2011 at Erletshaqe's blog
Me pёrfundimin e Luftёs sё Dytё Botёrore, SHBA mendonin tё tёrhiqnin menjёherё ushtrinё e tyre nga Evropa dhe ta vinin atё nё shёrbim tё paqes dhe tё OKB. Por vendet e Evropёs perendimore ishin nё kaos, tё rёnuara nga lufta dhe tё zhytura nё varfёri, ndёrsa vendet e Evropёs lindore gjёndeshin nёn kontrollin e BS. Continue reading
Posted Apr 28, 2011 at Erletshaqe's blog
Që në vitet e fundit të luftës sovjetikët kishin filluar të merrnin masa për pas-luftën. Në vjeshtën dhe dimrin e 1944 - 45 ushtria sovjetike, për të bërë rrethimin e Gjermanisë u fut në vendet e Evropës lindore dhe në një pjesë te Ballkanit. Qeveria sovjetike mori masa që ne kёto vende me anё tё marreveshjeve tё armёpushimit tё impononte vullnetin e saj politik. Me anё tё kёtyre marrёveshje, nё tё cilat stipuloheshin kushtet paraprake tё paqes, ndalohej formimi i partive politike jo-demokratike, gjё qё i hapte rrugё manovrave politike. Qeveritë që u vendosën në Pragë, Budapest, Bukuresht, Sofie, me gjithёse kishin nё gjirin e tyre pak komunistё, kontrolloheshin nga sovjetiket. Continue reading
Posted Apr 28, 2011 at Erletshaqe's blog
Termi qytetar, që Revulucioni francez i bëri një përdorim shumë entusiazt, është rikthyer në vendet ish komuniste, por është bërë në modë edhe në vendet demokratike. E shikojmë këtë term në formë mbiemri në të gjitha llojet e fjalëve. Kështu, flitet për takim qytetar, aksion qytetar, madje dhe kafe qytetare. Por, paraprakisht, duhet thënë se ky term ka një kuptim të precizuar dhe që duhet kuptuar ashtu siç duhet. Continue reading
Posted Apr 28, 2011 at Erletshaqe's blog
Image
Historia e Evropës dhe historia e Bashkimit Evropian nuk janë e njëjta gjë, edhe pse ka shumë pika takimi në momente të ndryshme historike. Termi “Bashkim Evropian” i përket shekullit XX, ndërkohë që termi “Evropë” daton shumë më herët. Termi “Evropë” u përdor për herë të parë gjatë civilizimit grek, por në dy kontekste: njëri mitologjik dhe tjetri gjeografik. Prej etimologjisë së këtij termi mund të ngrihen shumë hipoteza, por megjithatë fjala greke eurus do të thotë e gjerë, duke e lidhur në këtë mënyrë Evropën me hapësira të gjera territoriale. Continue reading
Posted Apr 28, 2011 at Erletshaqe's blog
Erletshaqe has shared their blog Erletshaqe's blog
Apr 28, 2011
Erletshaqe is now following Janie
Aug 10, 2010
Erletshaqe is now following emilydove
Aug 10, 2010
Erletshaqe is now following Account Deleted
Aug 10, 2010
Erletshaqe is now following Account Deleted
Aug 10, 2010
Erletshaqe is now following Account Deleted
Aug 10, 2010