This is Micco Grönholm's Typepad Profile.
Join Typepad and start following Micco Grönholm's activity
Join Now!
Already a member? Sign In
Micco Grönholm
Recent Activity
@Leon Riktigt kul titlar på Mother. Men de är inte konsekventa. Borde inte strateg/planner heta Grandpa (berättar hur saker och ting hänger ihop) och kreatör heta Kiddie (oförstörd kreativitet)? ;)
@Elias Svar på dina frågor: 1. Bland kunderna. Men okay, kreatörerna då. 2. Kundens kund. Så klart! 3. Inte speciellt – däremot biologin, psykologin och sociologin bakom samt effekten. 4. Det förstnämnda - om jag måste välja. Men helst svarar jag både och i lika delar. 5. Makro. (Tror jag, i alla fall.) Alltså: Planner – Strateg, 3–2 (eller 4–1). Stort tack! Tror dock inte att jag kommer att byta titel den närmaste framtiden. "Utvecklare" känns bra, tills vidare. :-)
@Robert Tack. Och det var faktiskt en teveintervju med en "hår-strateg" som fick bägaren att rinna över.
@Leon, @Robert, @Elias Med tre så kloka hjärnor i samma samtal, kan ni avslutningsvis förklara för mig vad skillnaden är mellan en "planner" på reklambyrå och en "strateg" på reklambyrå? Och, som konsekvens, vad jag borde kalla mig: Varumärkesutvecklare (vilket jag gör nu – eftersom kunderna då begriper min insats) eller [fyll i rätt benämning] Planner?
@Leon Och när du bygger det där personliga varumärket, är du planner eller vaddå? ;-)
@Leon Visst missbrukas begreppen strategi och taktik. Det innebär inte att ordens INNEBÖRD förändrats. Att vi förväxlar strategi och taktik får konsekvenser på hur vi driver företag och hur vi bedriver marknadsföring. Vilka, har jag resonerat kring här: http://bit.ly/bWVvaT Eftersom du drar till med Coca-Cola, drar jag till med Sun Tzu: "Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat." ;-)
Leon, Pedogogiskt och välstrukturerat. Men jag har aldrigt begripit varför det behövs så många olika sorters planners. Den stora risken, så som jag ser det, är att ju mer specialiserad en planner blir, desto större är risken att planningarbetet blir taktiskt, inte strategiskt. Jag köper ditt resonemang kring att medieutvecklingen drastiskt förändrat spelplanen för oss som arbetar med beteendepåverkande aktiviteter, men att specialisera en strategifunktion på basis av kommunikations-/konversationskanaler känns inte rätt. Kan man verkligen arbeta som account planner utan att också vara t.ex. brand, creative och engagement planner? Och är man digital planner, sysslar man då inte alls med t.ex. communications planning? Och sist men inte minst, förstår verkligen våra kunder varför det, utöver an AD, copywriter och projektledare, också behövs planners av olika slag – kanske i tillägg till en eller ett par strateger av olika slag? Jag kritiserar inte din struktur och dina defintioner, det saknar jag helt enkelt kompetensen att göra. Jag vill bara förstå.
Micco Grönholm is now following The Typepad Team
Sep 30, 2010